Flestic beperkt CO2-uitstoot met biobased materiaal

De medewerkers van Flestic B.V. uit Dronten staan met z’n allen over enige tijd klimaatneutraal op de aarde. Niet omdat ze geen CO2 uitstoten maar omdat ze hun eigen CO2-uitstoot compenseren. Dat doen ze door in het bedrijf biobased materiaal te gebruiken als verpakkingsmateriaal. De grondstof daarvan is suikerriet uit Brazilië. Tijdens de groei neemt suikerriet CO2 op.

“De op suikerriet gebaseerde grondstof, van onze producent Braskem uit Brazilië, heeft de bijzondere eigenschap dat het CO2 opneemt. Voor elke 1000 kilo biobased verpakkingsmateriaal dat we gebruiken, compenseren we door die opname de jaarlijkse CO2 uitstoot van één mens. We streven ernaar om dit jaar nog minimaal 75 ton biobased grondstof voor onze verpakkingen in te zetten. Daarmee compenseren we dan ons personeelsbestand van 75 man”, rekent commercieel directeur Peter Westveer voor.

Ondanks de eerder geschetste verwachting dat het gebruik van biobased kunststof bij Flestic de komende tijd sterk zal toenemen, vindt Flestic dat haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen verder gaat. Sinds 2015 is is Flestic onderdeel van recycle organisatie de Van Scherpenzeel groep. Door deze overname toont Flestic haar actieve bijdrage aan de circulaire economie. Het bedrijf staat aan de vooravond om van kunstof afval (recyclaat)nieuwe verpakkingen van een hoge kwaliteit te maken.

Meer informatie: www.flestic.com

flestic_biobased