Sustainable PET program

PET Power heeft het sustainable PET programma opgesteld in de overtuiging dat een realistische duurzame vooruitgang belangrijk is om voort te bestaan. Van deze actie profiteert niet de eigen organisatie, maar ook klanten en andere belanghebbenden. Het allerbelangrijkste is dat het ten goede komt aan het milieu. PET power deelt graag het programma met u in de hoop dat het u ook motiveert om extra kritisch naar uw sustainability te kijken.
 

Het Sustainable PET Program is gebaseerd op de volgende vijf punten:

1. Continue beperken van de CO2-footprint.

We hebben nu al een aanzienlijke vermindering van ons energieverbruik bereikt door het productieproces aan te passen en momenteel werken we aan het invoeren van systemen voor het meten van onze CO2-footprint en de vooruitgang die we boeken.

2. Constant onderzoek naar hernieuwbare materialen en recyclebare producten.

We hebben al resultaten geboekt door bij het ontwerp rekening te houden met recycling, door onze klanten te adviseren bij de overstap van glas naar kunststof, door meer duurzame materialen te gebruiken, zoals gerecycled PET en biologisch PET of door gewichtsbesparing per verpakking.

3. Afval verminderen en meer gebruikmaken van recycling in onze productieketen.

We zijn gestart met interne projecten om de hoeveelheid afval te verminderen en schoon afval te hergebruiken. Ook de vermindering van ons verpakkingsmateriaal zal leiden tot meer duurzaamheid in de keten.

4. Inspireren van de medewerkers om duurzaam te werken.

Met dit in gedachten zijn we begonnen met een groot aantal initiatieven om de impact op het milieu te verminderen, waaronder het streven naar een papierloos kantoor en het invoeren van tele-vergaderen om minder te hoeven reizen.

5. Inspireren en informeren binnen onze hele keten van leveranciers, klanten en consumenten.
PET Power zet zich in voor publiek-private samenwerking en werkt samen met de recyclingindustrie om de recycling en het hergebruik van kunststofverpakkingen te bevorderen. Verder organiseren we informatieve seminars voor onze klanten en leveranciers, zodat ze volledig op de hoogte kunnen blijven van de toekomstige mogelijkheden binnen onze industrie.